Geschiedenis Myo-Balance

Gerry Pollock, South Bank UniversatyDe "Myo-balance" is ontwikkeld door Gerry Pollock , een Brits medische wetenschapper, die verbonden was aan de medische faculteit van de South Bank Universaty in Londen. Gerry Pollock heeft met zijn team ook aan de wieg gestaan van de huidige pacemaker. Hij ontwikkelde de "Myo-balance" (arasys) eind jaren '80 voor de behandeling van MS-patiënten.

Hij kwam er echter achter, dat niet alleen het beoogde resultaat met de spieren werd bereikt, namelijk een betere doorbloeding en versteviging van de spieren, maar dat ook het vet rond de spieren werd afgebroken. Niet alleen op medisch gebied, zoals bekkeninstabiliteit, RSI-klachten, fybromyalgie, spierreuma en pijn in de onderrug, maar ook met het behalen van het gewenste lichaamsgewicht, figuurcorrectie en spierversteviging, bereiken de klanten van BodyLijn verbluffende resultaten. Vooral de combinatie van het afslanksysteem met ondersteuning van gezonde voedingsadviezen.

De werking van Myo-Balance (arasys) is uniek en is niet te vergelijken met andere afslankmethodes. Faradische (pulserende) golven zorgen ervoor dat de spieren zich zonder enige inspanning samentrekken. Een behandeling duurt slechts 17 minuten en staat gelijk aan twee tot drie uur actief sporten. Afhankelijk van de gekozen spiergroepen, zijn de contracties vergelijkbaar met 300 sit-ups en 400 dijbeen-spieroefeningen. De energie die hiervoor nodig is moet de spier zelf leveren met de opgeslagen energie, in de vorm van vet en het verliezen van centimeters.
Naast het behandelen van overgewicht wordt deze methode ingezet voor het versterken van de spieren, het verbeteren van de doorbloeding en het verstevigen van de huid. Tevens wordt de opbouw van cellulite gereduceerd. 

Het is ideaal als de gehele kuur van 10 behandelingen binnen 5 weken afgerond wordt. Dit houdt in dat er 2 keer per week behandeld wordt. Een kuur van minder dan 10 keer is niet effectief omdat er dan geen continuïteit bestaat. Dit zou namelijk hetzelfde effect geven als weinig en onregelmatig sporten. Bovendien ga je tijdens de kuur ook ontgiften omdat er afvalstoffen worden verwijderd uit het lichaam. Dit ga je merken bij de 5e/6e behandeling omdat de urine sterk ruikt als je naar het toilet gaat. Bij de 6e/7e behandeling merk je duidelijk huidveranderingen omdat de huid tijdens de kuur eerst wat losser wordt en daarna weer steviger. Rond de 7e/8e behandeling ga je goed merken dat je centimeters verliest. Het aantal centimeters dat je verliest bouw je tijdens de kuur natuurlijk op.

Met Myo-Balance kan de cliënt met een kuur van tien behandelingen (van 17 minuten elk) binnen drie weken hetzelfde resultaat bereiken als wanneer men maanden zou trainen op de conventionele manier. Over het algemeen kunnen we ervan uit gaan, dat de cliënt na het beëindigen van de kuur totaal ongeveer 21 centimeter is kwijtgeraakt. Een onderhoudsprogramma zorgt ervoor dat de resultaten duurzaam zijn. Tijdens de eerste behandeling worden er metingen verricht

 “Het echt helpen van mensen, op een eerlijke manier en zonder loze beloftes, maar wel met een duidelijke boodschap dat de klant het echt zelf moet willen en doen. Ook voor klanten met een medische beperking die niet kunnen of mogen sporten. Het concept moet niet alleen duidelijk bijdragen aan de preventieve lichamelijke een geestelijke gezondheid van mensen, maar moet ook gebaseerd zijn op een gezonde basis.”

'Samen gezond afvallen'


bodylijn, lymfo balance, lipo, reacties, contact, menu